Οι θέσεις της Ανοικτής Κίνησης Δημοκρατών Αξιωματικών

by 11:11 π.μ. 0 comments


Συνάδελφε και συναδέλφισσα ,
Η καταστρατήγηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, στο όνομα της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, δεν άφησαν ακέραιο και τον κλάδο των Σωμάτων Ασφαλείας! Η εμφάνιση του νέου συνδικαλιστικού κινήματος Α.ΚΙ.Δ.Α. στους κόλπους του ένστολου προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., που δεν λησμονεί τις αξίες και τους ιερούς αγώνες των πρωτεργατών του, είναι απόλυτα συνυφασμένη, με συνέπεια και ειλικρίνεια, με μια σειρά προτάσεων και διεκδικήσεων που σκοπό άλλο δεν έχουν από το να θέσουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αναχρονιστικές και κάθε άλλου είδους, με επίφαση δημοκρατίας, τακτικές, που από καιρό πια έχουν κριθεί, από το σύνολο της κοινωνίας, ανεπαρκείς να δώσουν λύση τόσο στα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα, όσο και στα ζητήματα του κλάδου μας. 

Η εποχή του θέρους δεν αργεί γι’ αυτό και καλούνται όλες οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις να μετάσχουν ενεργά στη μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας στις εκλογές της 11 – 12 Οκωβρίου 2015, ως απάντηση στις σφοδρές επιθέσεις που δέχεται ο κλάδος μας, ενώνοντας τις δυνάμεις του με την Ανοικτή ΚΙνηση Δημοκρατών Αξιωματικών (Α.ΚΙ.Δ.Α.)!


Τι διεκδικούμε:


ü               Την συμμετοχή του συνόλου των μελών της Ένωσης στις δημοκρατικές διαδικασίες.
ü               Άμεση κατάργηση του στρατωνισμού στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας με παράλληλη θέσπιση Ακαδημαϊκής Φοίτησης - Πανεπιστημιακής σύνδεσης.
ü               Την ανάληψη κοινωνικών δράσεων από πλευράς ΕΛ.ΑΣ.
ü               Τον εκδημοκρατισμό τόσο των δομών όσο και των λειτουργιών της ΕΛ.ΑΣ.
ü               Την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης των νεοεισερχομένων στο σώμα και τη δια βίου επιμόρφωση – μετεκπαίδευση του συνόλου των στελεχών του.
ü               Την αλλαγή του καθεστώτος των κρίσεων των αξιωματικών προς την κατεύθυνση της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της αντικειμενικής αξιολόγησης.
ü               Τη ριζική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και την ορθολογική κατανομή του προσωπικού δίνοντας έμφαση στα κατά τόπους Τμήματα, προκειμένου εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας στον πολίτη και τις γειτονιές.
ü               Την εξεύρεση λύσεων για την απόκτηση κατάλληλου υλικοτεχνικού εξοπλισμού.
ü               Τη δημιουργία εργασιακών συνθηκών και εργασιακού περιβάλλοντος που να διατηρούν το στρες του αστυνομικού σε χαμηλά επίπεδα (ψυχολογική υποστήριξη και εφαρμογή σχετικών υγειονομικών διατάξεων).
ü               Την θεσμοθέτηση ενιαίας διαδικασίας εισαγωγής στο Σώμα και την ομογενοποίηση του ήδη υπάρχοντος αστυνομικού προσωπικού.
ü               Την εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης για κάθε αστυνομικό.
ü               Την διεκδίκηση περαιτέρω κινήτρων όχι μόνον οικονομικών για όσους εργάζονται πέραν του ωραρίου ή σε δυσμενείς συνθήκες.
ü               Την επίτευξη συμμαχιών με άλλους συνδικαλιστικούς φορείς και κινήματα για τη διαμόρφωση κοινών αιτημάτων.
ü               Ψηφιοποίηση του ανεπίκαιρου περιοδικού «Αξιωματική Αστυνομία» που επιβαρύνει οικονομικά άσκοπα τα μέλη της Ένωσης.
ü               Ορθολογικότερη αξιοποίηση των μηνιαίων συνδρομών σε συνεργασία με την Π.Ο.ΑΣ.Υ., στη βάση της ανταποδοτικότητας, ως κίνητρο για την εγγραφή νέων μελών(π.χ. επεξεργασία σχεδίου για λειτουργία παιδικών σταθμών, γυμναστήρια, ισχυρή νομική κάλυψη κ.λ.π.).
ü               Άμεση σύσταση κι ενεργοποίηση του θεσμού του συνηγόρου του Αστυνομικού.
ü               Εκπαίδευση του προσωπικού των Δ/νσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων στον τομέα «Έρευνας και Διάσωσης», με σχετική πιστοποίηση, για την αντιμετώπιση και ορθή διαχείριση κρίσεων και επειγουσών καταστάσεων από φυσικές καταστροφές. Συγχρόνως, κρίνεται αναγκαία η αλλαγή του επιχειρησιακού σχεδιασμού των ανωτέρω δυνάμεων για την αύξηση της αποτελεσματικότητας και την ελάττωση της άσκοπης καταπόνησης του προσωπικού.


Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Σε καλούμε να ενώσεις τις δυνάμεις σου μαζί μας! Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί! Μαζί να αγωνιστούμε για την διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και την αναβάθμιση του Οργανισμού στον οποίο υπηρετούμε!


Η γραμματεία της Ανοικτής ΚΙνησης Δημοκρατών Αξιωματικών (Α.ΚΙ.Δ.Α.)





Διαχειριστής

Α.ΚΙ.Δ.Α.

Aνοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικων.